RETUSOINTI

Retusointi

Retusointi, eli valokuvien korjaus on nykyaikana mahdollista kuvankäsittelyohjelmien avulla. Kuva voi olla siis rypistynyt, haalistunut, tahriintunut tai vaikkapa revennyt osiin, mutta silti kuvasta voidaan saada uutta vastaava, ellei jopa parempikin. Vanhat muistokuvat kannattaakin korjauttaa, jos haluaa kuvien säilyvän jälkipolvillekin. Ileart käsittelee kuvat itse, sekä halutessasi myös teettää korjatut kuvasi laadukkaiksi, aidoiksi paperivalokuviksi. Kuvat voidaan myös halutessasi tulostaa julisteeksi, taidepaperille tai canvas-kankaalle (taulukankaalle).

Tilaa valokuvan korjauksesi näin:

 

Lähetä kuva/kuvat sähköpostilla osoitteeseen ile@ileart,fi jpeg -muodossa, tai soita tarvittaessa numeroon 044-2988240. Liitä mukaan yhteystietosi.

Kerro tilauksessasi erityistoiveet, kuten taustan poistoa tai muokkaamista koskevat erityistoimenpiteet, sekä tahdotko kuvan pelkästään käsiteltynä digitaalisesti, tai jos haluat kuvasta teetettävän taulun julisteeksi, canvas-kankaalle (taulukangas) tai paperivalokuvaksi. Kerro myös suurinpiirteiset mitat, minkä kokoiseksi kuva on tarkoitus teettää.

Canvas-taulut

Canvas-taulussa täytyy ottaa huomioon, että kiilapuille pingotettaessa sivuille kääntyvät reunat ovat osana kuvaa, jolloin kuva-ala pienenee edestä katsottuna hieman (n.3cm per reuna.)

Canvas-taulun voi myös tehdä siten, että kuva-ala näkyy kokonaan, mutta sivuille kääntyvät reunat jäävät valkoisiksi. Jos esimerkiksi haluat kehystää taulusi, tämä vaihtoehto on paras.

Kehystämömme tekee n. 20cm —100cm kokoisia kehystyksiä canvas- sekä julistekuville ns. custom -tyylisesti, eli kuvasuhde ja mitat voivat olla vapaavalintaisia.

Korjauksen hinta riippuu työn määrästä. Esim. pieniä naarmuja, halkeamia yms. sisältävä kuva on huomattavasti halvempi korjata, kuin kuva, joka on revennyt tai rypistynyt kauttaaltaan.

Hinnat alkaen: 25€/kuva. Jos kuvia on enemmän, katsotaan hinta erikseen.